Feestelijke finale Doe Maar Dicht Maar

Zaterdag 30 juni was het eindelijk zover, de hoofdprijswinnaars van Doe Maar Dicht Maar 2017-2018 werden bekendgemaakt! Dit gebeurde tijdens de feestelijke finale in Arnhem, tijdens het festival Nieuwe Types. Hier was een deel van de 100 winnaars aanwezig en de 10 finalisten mochten hun gedicht voordragen. Ook dit jaar stuurden duizenden jongeren hun zelfgeschreven gedichten in. Uit alle inzendingen werden de honderd beste gedichten gekozen. De vakjury bestond dit jaar uit dichters Edward van de Vendel, Ingmar Heytze en Nikki Dekker. Twee oud-winnaars van Doe Maar Dicht Maar zaten in de jongerenjury: Babette Groos en Sterre Wolthers. Babette Groos is tevens Jonge Dichter des Vaderlands.

Het avondprogramma werd gepresenteerd door Ilse Schaminee. Singer-songwriter Tim Koehoorn zorgde voor een muzikaal optreden. Tijdens de finale werd de nieuwe dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2018 gepresenteerd. In deze bundel staan de honderd mooiste gedichten van deze editie van Doe Maar Dicht Maar. Hij is voor € 13,00 te koop in de boekhandels en via onze webshop.

De tien finalisten waren: Emma Meulenbroek uit Tilburg, Hanna Schoon uit Assen, Jacco Hage uit Groningen, Joek Klaassen uit Rotterdam, Nina Ramcharan uit Rotterdam, Sagar van Wereld uit Gouda, Sarah Zajac uit Groningen, Tabbe Mourits uit Haarlem, Thije Boomars uit Amsterdam en Carlotta de Cooman uit Maldegem in België.

9 van de 10 finalisten waren aanwezig en kregen om 12:30 uur een voordrachtsworkshop van Jelko Arts. Vervolgens maakten ze kennis met de presentatrice Ilse Schaminee en Jonge Dichter des Vaderlands Babette Groos. Om 15:00 uur begon de finale en hebben zij opgetreden. De hoofdprijswinnaar van Doe Maar Dicht Maar 2017-2018 in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar is Tabbe Mourits. De hoofdprijswinnaar in de leeftijdscategorie 15 t/m 18 jaar is Sarah Zajac.

Gefeliciteerd!

Plaats een reactie