Finale Kinderdichter Groningen 2019

Donderdag 27 juni is het weer zover! De achtste Kinderdichter van Groningen wordt verkozen. Tijdens de finale in de bibliotheek maken vijftien finalisten van verschillende basisscholen uit de stad kans op de felbegeerde titel van Kinderdichter en neemt het stokje over van Famke Gussenhoven.

Famke Gussenhoven – Winnaar Kinderdichter Groningen 2018. 

Voor het project Kinderdichter Groningen kregen de groepen zeven en acht van een aantal basisscholen in de gemeente Groningen workshops van professionele dichters. De leerlingen die deze workshop gevolgd hebben sturen maximaal drie zelfgeschreven gedichten in voor de verkiezing. Uit al deze gedichten wordt een selectie gemaakt van vijftien finalisten. Deze finalisten dragen allemaal hun gedicht voor tijdens de finale. Hier wordt uiteindelijk een winnaar gekozen die zichzelf ‘Kinderdichter Groningen 2019’ mag noemen.

Op 27 juni 2019 vindt de finale plaats van de Kinderdichter Groningen. Een jury bestaande uit vier personen gaan de gedichten en voordrachten beoordelen.  De winnaar wordt aan het einde van de finale bekend gemaakt. Win je de finale van de Kinderdichter Groningen?  Dan win je allerlei leuke prijzen. Zo krijg je een  gegraveerde vulpen, een ingelijste poster met jouw gedicht, een optreden bij de burgemeester en uiteraard de titel Kinderdichter Groningen voor een jaar lang!

Daarnaast schrijf je als Kinderdichter van Groningen iedere drie maanden minimaal één gedicht. Deze gedichten komen op de website van het Poëziepaleis te staan en vaak ook op de website van de gemeente. De gedichten mogen over alles gaan, over speciale gebeurtenissen maar ook over alledaagse belevenissen.
Een hele hoop prijzen en een hele leuke en leerzame tijd.

Plaats een reactie