Jarinka op bezoek bij burgemeester Van der Tuuk

Op woensdag 20 juni is Jarinka Westerhof, de nieuwe Kinderdichter van Grootegast, op bezoek geweest bij burgemeester Van der Tuuk. Zij heeft haar winnende gedicht voorgedragen en hem een poster en ansichtkaarten van het gedicht overhandigd. De poster komt in het gemeentehuis te hangen.

De poster met het winnende gedicht is ontworpen door Nienke Siegers. Het viel burgemeester Van der Tuuk op dat Jarinka heel erg lijkt op het meisje op de poster. Zij hebben samen een filmpje voor op social media gemaakt om de mening van het publiek te vragen.

Jarinka kreeg zelf eveneens een poster en een stapel ansichtkaarten mee naar huis. Een derde poster wordt opgehangen in haar school, basisschool Christal. Jarinka kreeg ook een cadeautje van de burgemeester.

De finale van de Kinderdichterverkiezing vond plaats op 17 mei in het BaronTheater in Opende. Voor dit project zijn er op zes basisscholen in de gemeente Grootegast dichtworkshops gegeven door professionele dichters. Er kwamen meer dan 120 gedichten binnen van kinderen die graag een jaar Kinderdichter van Grootegast zouden zijn. Uit al deze inzendingen zijn 10 finalisten gekozen, die elk twee zelfgeschreven gedichten voordroegen tijdens de spannende finale.

De kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.

Plaats een reactie