Nynke Hogendorp is derde Kinderdichter van Zuidhorn

Nynke Hogendorp van CBS De Windroos (groep 7) is de derde Kinderdichter van Zuidhorn. Nynke mag deze titel een jaar voeren en werd afgelopen vrijdagavond gekozen. Binnenkort mag ze haar winnende gedicht voordragen aan burgemeester De Vries-Leggedoor.

Aan de verkiezing deden ruim 100 kinderen mee. Op verschillende basisscholen in de gemeente werden poëzieworkshops gegeven door professionele dichters. Uit alle inzendingen werden 12 finalisten gekozen. Zij droegen tijdens de feestelijke  finale in het Cultureel Centrum in Zuidhorn twee zelfgeschreven gedichten voor.

Wethouder Henk Bakker maakte namens de jury de winnaar bekend. De jury, die verder bestond uit Gert Sennema, Edith van der Tholen en Kinderdichter 2017 Bree Kroeze, roemde vooral de onbevangenheid waarmee de gedichten geschreven waren. Over het gedicht De Ara zei de jury tevens dat het gebruik van de kleuren zo mooi was  …blauwe ara, …rode fiets, …gele man.. Wethouder Henk Bakker overhandigde Nynke een oorkonde en een gegraveerde vulpen. Binnenkort zal Nynke op bezoek gaan bij de burgemeester van Zuidhorn om haar gedicht voor te dragen en een exemplaar van haar gedicht te overhandigen.

De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De Kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als Kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.

Plaats een reactie