Poëziepaleis genomineerd voor de NRC Charity Awards 2019

De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs.

In totaal hebben ruim 400 charitatieve instellingen een motivatie ingestuurd. Uit alle inzendingen zijn twintig goede doelen gekozen, waaronder het Poëziepaleis.

Op dit moment werken twee studenten van Willem de Kooning Academie voor ons aan een creatieve campagne met een printadvertentie en een banner.  In juli en augustus worden de printadvertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op www.nrccharityawards.nl. De online campagne wordt op de website van NRC geplaatst.

Het publiek krijgt in bovengenoemde periode de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury onder leiding van NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren. Op dinsdag 27 augustus vindt de uitreiking van NRC Charity Awards 2019 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt. De winnaars ontvangen een advertentiebudget voor plaatsing in de uitgaven van NRC.