Raadgedicht

Raadgedicht is een samenwerking van Rian Visser en het Poëziepaleis en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, het Kinderboekenmuseum, het Nederlands Letterenfonds en de Poëzieweek.

 

raadgedicht_logo_paars_rgb_400

Wat is een raadgedicht?

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Het is de bedoeling dat jij raadt welk woord er hoort te staan. De oplossing stuur je op via de website van Raadgedicht. Let op! Je mag per persoon één oplossing insturen.

Voortgezet onderwijs en volwassenen

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. De oplossing komt op vrijdag online te staan. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer/klas met de meeste goede antwoorden bekendgemaakt. Houd voor meer informatie over de komende editie van Raadgedicht voor het voortgezet onderwijs en volwassenen onze Facebookpagina en de website van Raadgedicht in de gaten.

Zelf gedichten schrijven

Vind je het leuk om zelf gedichten te schrijven? Doe dan mee aan onze poëziewedstrijden!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Doe dan mee aan de wedstrijd Doe Maar Dicht Maar, Dichter bij 4 mei of wordt de nieuwe Jonge Dichter des Vaderlands.