Raadgedicht

Raadgedicht is een samenwerking van Rian Visser en het Poëziepaleis en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, het Kinderboekenmuseum, het Nederlands Letterenfonds en de Poëzieweek.

 

raadgedicht_logo_paars_rgb_400

 

Wat is een raadgedicht?

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Het is de bedoeling te raden welk woord er hoort te staan. Je kunt met een klas of individuele leerlingen deelnemen. De oplossing stuur je op via de website van Raadgedicht. Let op! Je mag per persoon of klas één oplossing insturen.

Primair onderwijs/brugklas voortgezet onderwijs/VMBO

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. De oplossing komt op vrijdag online te staan. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer/klas met de meeste goede antwoorden bekendgemaakt. Houd voor meer informatie over de komende editie van Raadgedicht voor het primair onderwijs, de brugklas van het voortgezet onderwijs en het VMBO onze Facebookpagina en de website van Raadgedicht in de gaten.

Voortgezet onderwijs en volwassenen

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. De oplossing komt op vrijdag online te staan. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer/klas met de meeste goede antwoorden bekendgemaakt.  Houd voor meer informatie over de komende editie van Raadgedicht voor het voortgezet onderwijs en volwassenen onze Facebookpagina en de website van Raadgedicht in de gaten.