Raadgedicht

Raadgedicht is een samenwerking van Rian Visser en het Poëziepaleis en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, het Kinderboekenmuseum, het Nederlands Letterenfonds en de Poëzieweek.

 

raadgedicht_logo_paars_rgb_400

 

Wat is een raadgedicht?

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Het is de bedoeling te raden welk woord er hoort te staan. Je kunt met een klas of individuele leerlingen deelnemen. De oplossing stuur je op via de website van Raadgedicht. Let op! Je mag per persoon of klas één oplossing insturen.

Primair onderwijs/brugklas voortgezet onderwijs/VMBO

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer met meeste goede antwoorden bekend gemaakt. De oplossing komt op vrijdag online te staan. De vorige editie van Raadgedicht heeft plaatsgevonden van 5 september 2016 tot en met 11 november 2016. Meer informatie over de volgende editie van Raadgedicht voor het primair onderwijs, de brugklas van het voortgezet onderwijs en het VMBO volgt later.

Voortgezet onderwijs en volwassenen

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer met meeste goede antwoorden bekend gemaakt. De oplossing komt op vrijdag online te staan. De vorige editie van Raadgedicht heeft plaatsgevonden van 23 januari 2017 tot en met 31 maart 2017. Meer informatie over de volgende editie van Raadgedicht voor het voortgezet onderwijs en volwassenen volgt later.