Sta jij
op 4 mei
op de Dam?

Draag jij je gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei?

Wil jij je gedicht voordragen aan de koning en koningin, minister-president, oorlogsveteranen en bijna 3 miljoen kijkers? Doe dan mee aan de jaarlijkse dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de selectie vindt ieder jaar plaats in een andere provincie.

De deadline van Dichter bij 4 mei is inmiddels gesloten. Binnenkort publiceren we informatie over het nieuwe seizoen. Wil je een gedicht insturen? Dan kun je meedoen met Doe Maar Dicht Maar. Bekijk hier de spelregels.

Ja, ik doe mee!

Dichter bij 4 mei

Dichter bij 4 mei is een poëziewedstrijd voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar rondom het thema ‘herdenken’. De winnaar van de dichtwedstrijd mag zijn of haar gedicht voordragen op de Dam tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei. De andere drie winnaars mogen hun gedicht voordragen tijdens de herdenkingen in de voormalige kampen Westerbork, Vught en Amersfoort.

Jouw gedicht op de Dam?

Het Poëziepaleis zoekt samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei een dichttalent dat op 4 mei 2019 op de Dam zijn of haar gedicht wil voordragen. Wanneer mag je meedoen?
– Je bent tussen de 14 en 19 jaar;
– Je zit op het vmbo/ havo/ vwo/ MBO of ROC;
– Je bent woonachtig in Flevoland

Thema: herdenken

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties”

Door de Nationale Herdenking op de Dam en op andere plekken in het land komt iedereen Dichter bij 4 mei.

Hoe kun je meedoen?

De provincie die dit jaar meedoet aan deze dichtwedstrijd is Flevoland. Leerlingen van scholen in deze provincie mogen maximaal drie gedichten sturen naar 4mei@poeziepaleis.nl. Zorg ervoor dat de gedichten voldoen aan de volgende punten:
– Het jaarthema 2019 is In vrijheid kiezen;
– Het gedicht is maximaal 25 regels lang;
– Het taalgebruik is passend;
– Het gedicht is geschikt om voor te dragen;
– De inschrijving is geopend tot 1 februari 2019. [De deadline is inmiddels gesloten].

Artikel Spectrum Poëzie brengt je dichter bij 4 mei 10 januari 2015