Sta jij
op 4 mei
op de Dam?

Draag jij je gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei?

Wil jij je gedicht voordragen aan de koning en koningin, minister-president, oorlogsveteranen en bijna 3 miljoen kijkers? Doe dan mee aan de jaarlijkse dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei. Sinds 1998 organiseren wij deze wedstrijd, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de selectie vindt ieder jaar plaats in een andere provincie.

Binnenkort vind je hier meer informatie over seizoen 2021-2022.

Dichter bij 4 mei

Dichter bij 4 mei is een poëziewedstrijd voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar rondom het thema ‘herdenken’. De winnaar van de dichtwedstrijd mag zijn of haar gedicht voordragen op de Dam tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei. De andere drie winnaars mogen hun gedicht voordragen tijdens de herdenkingen in de voormalige kampen Westerbork, Vught en Amersfoort.

I.v.m. de coronamaatregelen week editie 2020-2021 af; er konden geen klassikale workshops plaatsvinden.

Jouw gedicht op de Dam?

Binnenkort vind je op deze plek meer informatie over de dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei 2021-2022.

Het Poëziepaleis zoekt samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei een dichttalent dat op 4 mei 2022 op de Dam zijn of haar gedicht wil voordragen. Wanneer mag je meedoen?
– Je bent tussen de 14 en 19 jaar;
– Je zit op het voortgezet onderwijs of MBO.

Thema: herdenken

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties”

Door de Nationale Herdenking op de Dam en op andere plekken in het land komt iedereen Dichter bij 4 mei.

Hoe kun je meedoen?

Leerlingen van 14-19 jaar mogen maximaal drie gedichten sturen naar 4mei@poeziepaleis.nl. Zorg ervoor dat de gedichten voldoen aan de volgende punten:
– Het gedicht is maximaal 25 regels lang;
– Het taalgebruik is passend;
– Het gedicht is geschikt om voor te dragen.