Poetry by Night

Ook dit jaar zullen in de gemeente Groningen, in de periode rondom Kerst en oud & nieuw, gedichten van jongeren in het straatbeeld zijn te bewonderen om de burgers een hart onder de riem te steken. De gemeente, en zeker de burgemeester zelf, maakt zich zorgen over de taal- en leesvaardigheid van de jeugd. Daarom heeft het Poëziepaleis in de afgelopen periode op diverse scholen en andere jeugdinstellingen poëzieworkshops mogen verzorgen. Van 7 december tot 6 januari 2022 zal de dichtkunst van de jeugdige taalkunstenaars te bewonderen zijn op posters, lichtprojecties en andere kunstvormen in Groningen, Haren en Ten Boer. Het thema van Poetry by Night voor dit jaar is ‘Dromen.’

Poetry by Night is een samenwerking van de gemeente Groningen, Marketing Groningen en het Poëziepaleis.

Poetry by Night 2021 is gestart!

Om klokslag 19.00 uur hebben kinderburgemeester Samuel en Esmee, schrijfster van het gedicht in gezelschap van burgemeester Koen Schuiling en Stadsdichter Myron Hamming met een druk op de knop het gedicht van Esmee, 13 jaar geprojecteerd op het Groninger Museum. Poetry by Night 2021 is gestart!

Een prachtig filmpje over Poetry by Night!

Kijk eens! Een filmpje over het project Poetry by Night! Het project loopt nog tot 6 januari 2022 in de gemeente Groningen!

Ook de lichtzuilen staan aan!

Op de Grote Markt, in het Noorderplantsoen en voor de Der Aa-kerk in Groningen zijn de lichtbrengers met prachtige dichtkunst van kinderen en jongeren uit de gemeente Groningen te zien!

Poster pronkstukken!

Ook de posters met gedichten van kinderen en jongeren pronken her en der in het straatbeeld! Ga je mee gelukhappen?

Poëziepaleis medewerkster Gon Baar mocht meer vertellen over het project Poetry by Night en het belang van kunst en cultuur. Veel leesplezier! Lees het hier!