Raadgedicht

Raadgedicht is een samenwerking van Rian Visser en het Poëziepaleis en wordt mede mogelijk gemaakt door het Kinderboekenmuseum, Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds, de Poëzieweek en Stichting de Versterking.

Wat is een raadgedicht?

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Het is de bedoeling te raden welk woord er hoort te staan. Je kunt met een klas of individuele leerlingen deelnemen. De oplossing stuur je op via de website van Raadgedicht. Let op! Je mag per persoon of klas één oplossing insturen.

Er staat tien weken lang elke maandag een nieuw raadgedicht online. Je hebt per gedicht tot de daaropvolgende donderdag 18:00 uur om een oplossing in te sturen. De oplossing komt op vrijdag online te staan. Aan het eind van deze tien weken wordt de deelnemer/klas met de meeste goede antwoorden bekendgemaakt. Houd voor meer informatie over de komende editie van Raadgedicht onze Facebookpagina en de website van Raadgedicht in de gaten.

Raadgedicht 10+

Van september tot november staat tien weken lang elke week een raadgedicht online.

Week 1 – 9 september 2019 Klim liever – Herman Coenen

Raadgedicht 14+

Van januari tot maart staat tien weken lang elke week een raadgedicht online.

De agenda van 2018 is:
22 januari – Kees Spiering
29 januari – Linda Vogelesang
5 februari – Jonathan Griffioen
12 februari – Bette Westera
19 februari – Ted van Lieshout
26 februari – Vicky Francken
5 maart – Chrétien Breukers
12 maart – Dean Bowen
19 maart – Marieke Lucas Rijneveld
26 maart – Alexis de Roode