Word jij de
Kinderdichter
van jouw
woonplaats?

Ben jij een dichter in de dop en 10-12 jaar?

Voor het project de Kinderdichter van … krijgen de groepen zeven en acht van een aantal basisscholen in een gemeente workshops van professionele dichters. De leerlingen die deze workshop gevolgd hebben sturen maximaal drie zelfgeschreven gedichten in voor de verkiezing. Lijkt jou dit leuk? Vraag dan je meester of juf om contact op te nemen met het Poëziepaleis!

Wil jij zelf meedoen aan een dichtwedstrijd? Dan kun je ook meedoen aan Kinderen & Poëzie.

Eerst leek dichten mij saai, maar nu ik dit heb gemaakt is de knop omgeslagen!

- Roos, 11 jaar

Kinderdichter

Als Kinderdichter schrijf je over alles wat je thuis, op school en in de stad of het dorp beleeft. Een Kinderdichter is 10 – 12 jaar en wordt voor één jaar benoemd door een deskundige jury. Als Kinderdichter word je begeleid door een echte dichter van het Poëziepaleis.

Mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Nederlands Letterenfonds, Stichting de Versterking en deelnemende gemeenten.

Taken van de Kinderdichter

Als Kinderdichter van jouw woonplaats/gemeente, schrijf je iedere drie maanden minimaal één gedicht. Deze gedichten komen op de website van het Poëziepaleis te staan en vaak ook op de website van jouw gemeente. De gedichten mogen over alles gaan, over speciale gebeurtenissen maar ook over alledaagse belevenissen. Het is belangrijk dat je het ook leuk vindt om je gedichten voor te dragen, je wordt namelijk ook uitgenodigd voor allerlei optredens.

Hoe kun je meedoen?

Wanneer jouw woonplaats meedoet aan de Kinderdichterverkiezing worden er op verschillende scholen in groep 7 & 8 dichtworkshops gegeven. Elke leerling die meedoet aan deze workshops stuurt zijn of haar gedichten in. Een deskundige jury kiest een aantal finalisten uit. Tijdens de finale dragen de genomineerden ieder twee zelfgeschreven gedichten voor. Wil jij dat jouw school meedoet? Laat dan je juf of meester contact opnemen met het Poëziepaleis.

Wat kun je winnen?

Als jij de nieuwe Kinderdichter van jouw woonplaats wordt, dan win je:
– Een gegraveerde vulpen;
– Een ingelijste poster met jouw gedicht;
– Een optreden bij de burgemeester van jouw woonplaats;
– Een jaar lang de titel Kinderdichter!