Doe Maar Dicht Maar

Ben jij het poëzietalent dat wij zoeken?

Jouw gedicht in een dichtbundel? Dat kan! Doe mee aan de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Je hoeft geen doorgewinterd dichter te zijn om mee te doen. Je hoeft ook geen ‘klassiek’ gedicht te schrijven; een rap of een songtekst mag ook! Laat dus vooral je fantasie de vrije loop.

Ja, ik doe mee!

Poëziepaleis zoekt talent!

Kun jij goed schrijven? Ben jij creatief met woorden en heb je gevoel voor dichten, rappen of songteksten schrijven? Doe dan gauw mee met de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. De beste gedichten winnen een plekje in een mooie dichtbundel!

Wanneer mag je meedoen?

– Je bent 12 t/m 18 jaar;
– Je spreekt en schrijft Nederlands;
– Je zit op het VMBO/ Havo/ VWO/ ROC/MBO of praktijkonderwijs;
– Je zit op de eerste t/m de derde graad van het secundair onderwijs in België.

Hoe kun je meedoen?

De deadline voor Doe Maar Dicht Maar is 5 februari 2024. Heb je voor dit jaar ingezonden? Geen probleem, je inzending nemen we gewoon mee naar volgend jaar. Voor de rest blijf lekker dichten en opsturen! Stuur nu maximaal 3 gedichten in via het wedstrijdformulier. Vanzelfsprekend schrijf jij deze gedichten zelf; plagiaat is verboden! Omdat er duizenden gedichten worden ingestuurd, krijgen alleen de honderd winnaars bericht. De uitslag komt half mei op de website te staan.

Wil je tips voor het schrijven van gedichten? Neem dan een kijkje bij Tips & Inspiratie.

Wat kun je winnen?

Van de duizenden inzendingen worden de beste gedichten gekozen die een plekje in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2024 krijgen. De tien allerbeste dichters, vijf winnaars uit de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar en vijf winnaars uit de leeftijdscategorie 15 t/m 18 jaar, krijgen een uniek cadeau met hun gedicht erop. De winnaars uit deze categorieën, gekozen door de jury, winnen een hoofdprijs!

Bekijk de winnaars van seizoen 2022-2023!