De finale van Doe Maar Dicht Maar vindt plaats op 24 juni tijdens het festival Nieuwe Types in Arnhem. Tijdens de finale in bibliotheek Rozet dragen de tien Doe Maar Dicht Maar-finalisten hun gedicht voor. Per leeftijdscategorie wordt een hoofdprijs uitgereikt.

Uit de duizenden gedichten die Doe Maar Dicht Maar dit jaar ontving, heeft de jury de 100 mooiste gedichten gekozen die een plekje krijgen in de bundel Doe Maar Dicht Maar 2017. De jury heeft tien finalisten uitgekozen die nog kans maken op een van de twee hoofdprijzen.

Vrijkaart voor 100 winnaars en finalisten
Ben je een van de 100 winnaars of 10 finalisten? Dan biedt het Poëziepaleis je en vrijkaartje voor de finale aan. Alle informatie staat in de brief die je hebt ontvangen. Voor vrienden en familie kun je kaarten kopen via de website van Nieuwe Types.

We nodigen iedereen van harte uit de finale bij te wonen! Meld je snel aan want er zijn beperkte plekken in de zaal,  vol = vol. Het programma start om 20.00 uur. Tijdens de finale dragen de tien finalisten dragen hun gedicht voor. Ook wordt de bundel met de 100 winnende gedichten gepresenteerd en er is muziek van Eva van Pelt. Na afloop van het programma kunnen de 100 winnaars en 10 finalisten een gratis exemplaar van de dichtbundel ophalen. Ben je verhinderd? Dan sturen we je eind juni het boekje per post.

De rest van de avond kun je op andere locaties genieten van optredens van schrijvers en muzikanten. Nieuwe Types is een literatuurfestival dat gericht is op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.