Finale Kinderen & Poëzie

De finale van Kinderen & Poëzie vindt plaats op Pinkstermaandag 10 juni tijdens het Boekids Festival in Den Haag. Tijdens de finale in theater De Nieuwe Regentes wordt per bouw een hoofdprijs uitgereikt.

Uit de duizenden gedichten die Kinderen & Poëzie dit jaar heeft ontvangen, heeft de jury de 100 mooiste gekozen. Deze krijgen een plekje in de dichtbundel. De 100 winnaars zijn uitgenodigd voor de finale. Hier worden de hoofdprijswinnaars onthuld en de dichtbundel gepresenteerd. Het programma start om 15.15 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Met een kaartje voor het festival heb je toegang tot deze feestelijke finale. Boekids is hét jeugdfestival dat literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen.

Kaarten finale
Ben je een van de 100 winnaars? Dan biedt het Poëziepaleis je een vrijkaartje voor de finale aan. We hopen dat we op jouw komst mogen rekenen! Voor vrienden en familie kun je bij ons per mail kaarten met korting reserveren. Deze kaarten kunnen op het festival contant of per pin worden afgerekend. Tarieven: volwassenen: € 10,- (i.p.v. 16,00) en kinderen tot 12 jaar € 8,50 (i.p.v. € 12,50). Stuur voor 24 mei een mail naar info@poeziepaleis.nl om te laten weten of je komt en hoeveel (betaalde) kaarten je voor familieleden of vrienden bij ons wilt reserveren.

De bundel is vanaf dinsdag 11 juni verkrijgbaar. Wil je de bundel zo snel mogelijk in huis halen? Je kan nu alvast jouw exemplaar voor de intekenprijs van €10,- reserveren in de webshop.

Voorafgaand aan de finale kun je op Boekids Festival verdwalen in verhalen die tot leven komen door kunst, theater, muziek, voordrachten en workshops van Kasper Peters, ook wel bekend  als oud stadsdichter van Groningen. Daarnaast is er ook Afhaalpoëzie op het festival te vinden. Bij het Afhaalpoëzie trakteer je jezelf of iemand anders op een smakelijk, ontroerend, lief of wonderlijk gedicht bij het Afhaalpoëzie gedichtenhuisje. Voor als je zin hebt in een gedicht of even wilt luisteren naar een dichter. Je mag zelf van het gedichtenmenu kiezen welk gedicht je wilt horen en het allerleukste is dat je het gekozen gedicht ingepakt mee naar huis krijgt!

Het programma van Boekids Festival begint om 12.00 uur en is te vinden op www.boekids.nl.