Workshopdocenten

Joost Oomen

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter is Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North.

Werk van Oomen verscheen in hard/hoofd, samplecanon en Kluger Hans. Oomen trad onder andere op bij Crossing Border, Dichters in de Prinsentuin, Boekenbal voor de Lezers, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal. Als poëziedocent is hij sinds 2010 actief in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, hoger onderwijs en als workshopleider voor docenten. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW. Joost Oomen wordt gerepresenteerd door het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost.

Foto: Gaby Jongenelen

Tjitse Hofman

Tjitse Hofman (1974) is dichter/performer. Hij groeide op in het Drentse dorp Gasteren, verhuisde in 1993 naar Groningen en woont sinds 2007 in Onderdendam. Na diverse bundels met De Dichters uit Epibreren (1994-2009/winnaar Johnny van Doorn Prijs 2003) en vele losse publicaties debuteerde hij met de dichtbundel TV 2000 (Passage, 1999). Zijn tweede bundel Roodvocht verscheen in november 2003. In maart 2008 lanceerde hij in Vera te Groningen zijn meest recente werk Ajaa.

Sinds 2008 timmert hij vooral solo aan de weg en is een nieuw experimenteel muziek project begonnen: Hofman & Klug. Bestanddelen: Tjitse Hofman en Jan Klug (+evt. gastmuzikanten) met elektronische muziek improvisaties, beats en poëzie.

Naast dichter is hij ook actief als presentator, en organisator. Zo was hij o.a. coördinator van de Poëziemarathon (2000 t/m 2014). Momenteel (sinds 2015) is hij art-director van Galerie Contra! en doet veel op het gebied van poëzie-educatie aan jongeren in samenwerking met de School der Poëzie en het Poëziepaleis.

Fabien van der Ham

Fabien van der Ham (1971) houdt van mooie, originele, verrassende, inzichtgevende gedachten. Eigenlijk is ze dus een gedachtenzoeker. Ze schrijft, dicht, blogt, vertelt, filosofeert aan, met, voor, over kinderen. Al die activiteiten draaien om gedachten. Dat betekent in de praktijk dat ze op basisscholen regelmatig filosofeert met kinderen en ze geeft lessen creatief schrijven en poëzieworkshops. In haar poëzieworkshops probeert ze dichten laagdrempelig te maken en kinderen met creatieve en verrassende opdrachten te laten zien dat iedereen kan dichten en dat dichten eigenlijk spelen met taal is.

De poëzieworkshops combineert Fabien het liefst met filosofische gesprekken in de lessen Denkdichten omdat dit speciale kindergedichten met een extra laagje oplevert maar stiekem ook  omdat ze dan veel inspiratie opdoet voor haar eigen gedichten, die onder andere verschenen zijn in de dichtbundels Vijf draken verslagen en Er zit een feest in mij. Daarnaast schrijft Fabien kinderboeken voor alle leeftijden en geeft zij met haar bedrijf filosofiejuf.nl materialen uit om te filosoferen met kinderen zoals de prijswinnende Praatprikkels.

Lilian Zielstra

Lilian Zielstra (1991) was afgelopen jaar stadsdichter van Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen.
 
Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Dichters in de Prinsentuin. Ze studeerde Nederlands en werkt ook bij boekhandel Godert Walter.