Workshopdocenten

Rian Visser

Rian Visser (1966) schrijft humoristische en spannende kinderboeken voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Bekende boekenseries van haar zijn ‘Blitz’, ‘Seef’, ‘Zar’ en ‘Robotoorlog’. Ze is een van de vaste dichters van het tijdschrift DICHTER. In 2022 ontving ze een Zilveren Griffel en een Gouden Poëziemedialle voor haar poëziebundel ‘Alle wensen van de wereld’. In 2024 verscheen de opvolger ‘Het is een zachte dag vandaag’. Ook verscheen ‘Dit dier hier’, een bundel met 30 raadrijmpjes over dieren voor kinderen vanaf 2 jaar.

Rian Visser is de bedenker van het project Raadgedicht (www.raadgedicht.nl), wat ze samen met Het Poëziepaleis organsieert. Ze geeft regelmatig workshops poëzie voor PO en VO en lezingen voor leesconsulenten en PABO-studenten.

In 2013 ontving Rian Visser de Alfabetiseringsprijs van Stichting Lezen en Schrijven.

 

Foto: Rian Visser

Tjitse Hofman

Tjitse Hofman (1974) is dichter/performer. Hij groeide op in het Drentse dorp Gasteren, verhuisde in 1993 naar Groningen en woont sinds 2007 in Onderdendam. Na diverse bundels met De Dichters uit Epibreren (1994-2009/winnaar Johnny van Doorn Prijs 2003) en vele losse publicaties debuteerde hij met de dichtbundel TV 2000 (Passage, 1999). Zijn tweede bundel Roodvocht verscheen in november 2003. In maart 2008 lanceerde hij in Vera te Groningen zijn meest recente werk Ajaa.

Sinds 2008 timmert hij vooral solo aan de weg en is een nieuw experimenteel muziek project begonnen: Hofman & Klug. Bestanddelen: Tjitse Hofman en Jan Klug (+evt. gastmuzikanten) met elektronische muziek improvisaties, beats en poëzie.

Naast dichter is hij ook actief als presentator, en organisator. Zo was hij o.a. coördinator van de Poëziemarathon (2000 t/m 2014). Momenteel (sinds 2015) is hij art-director van Galerie Contra! en doet veel op het gebied van poëzie-educatie aan jongeren in samenwerking met de School der Poëzie en het Poëziepaleis.

Jaimy Hindriks

“Dat Jaimy Hindriks ooit nog eens zou terugkeren naar school, had ze niet verwacht. Ze behaalde haar diploma tot coupeuse, ondanks dat ze meer aan het schrijven was over alles rondom de projecten dan daadwerkelijk aan het naaien was. Niemand was dan ook verbaasd toen ze nog geen jaar later haar naaimachine op Marktplaats zette en van dat geld een ticket voor de Nacht van de Poëzie kocht. Haar liefde voor poëzie groeide steeds groter, en nu wil ze dat ook doorgeven aan jongere mensen. Haar eigen poëzie is speels en zit vol humor; dat hoopt ze ook mee te geven. Naast workshops organiseert ze meerdere poëzie-evenementen en treedt ze vaak op. Zo stond ze op Vurige Tongen op Ruigoord en Dichters in de Prinsentuin”

Lilian Zielstra

Lilian Zielstra (Stadskanaal, 1991) is dichter en schrijver. Ze was stadsdichter van Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2019 verscheen haar bundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan. Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Oerol, Explore the North en Dichters in de Prinsentuin. Ze ontving in 2019 een eervolle vermelding van de jury van de C. Buddingh’-prijs.

In 2023 verscheen haar laatste bundel Mijn dochter draagt een steen, waarvoor ze werd genomineerd voor de Eline van Haaren-prijs en het Beste Groninger Boek 2024. Deze bundel ontving lovende recensies in Awater, Argus en het Dagblad van het Noorden.

Zielstra studeerde Nederlands in Groningen en werkt als zelfstandig redacteur.

foto: Henk Veenstra

 

Cissy Joan

Spoken word artiest en zangeres Cissy Joan is een dromende denker die haar visie op de wereld en haar verhaal verpakt in warme, melodische optredens met scherpte en een vleugje humor. Voor het Poëziepaleis geeft ze workshops dichten en spoken word.

Drie keer per jaar programmeert en host ze de spoken word avond ‘Let’s Get Lyrical met Cissy Joan’ in Grand Theatre Groningen, daarnaast is ze als artiest en workshopdocent  landelijk actief. Zo heeft ze onder meer optredens op haar naam bij Poëziebus, Woorden Worden Zinnen, NPO1, Poetry Per Tutti en diverse festivals als Noorderzon, Explore The North, festival Terug naar het begin, Keti Koti en werkte ze met opdrachtgevers als Groninger Museum, RTV Noord, OC&W en gemeente Groningen.

In 2023 won ze De Groninger Talentprijs, onderdeel van de Groninger Cultuurprijzen. Een oeuvreprijs voor onder meer haar werkzaamheden en jarenlange inzet en rol aangaande spoken word in Groningen.

Foto: Christopher Smith